Синът на известния руски олигарх и собственик на застрахователната компания „РЕСО-Гарантия” Сергей Саркисов - Сергей Саркисов-младши, изпадна в кома след як запой с приятели.

След бурно парти в един от клубовете в руската столица Сергей се почувствал зле. На 14 април сутринта приятелите му извикали частна линейка. Синът на  милиардера е откаран в най-близката клиника, където му е оказана първа помощ. Докторите се опасявали, че няма да могат да спасят 20-годишния младеж, тъй като състоянието му било изключително тежко. Младежът е оставен в реанимация.Сергей Сергеевич изгубил съзнание. Няколко дни наследникът на милиардера бил в кома, а близките и приятелите му не знаели дали ще отново ще дойде на себе си. Състоянието му към днешна дата е значително по-добро и той е излязъл от комата. Лекарите не виждат опасност за живота му.Възможна причина за състоянието му е злоупотреба със забранени вещества. Саркисов-младши редовно посещава партита в скъпи московски клубове, спи много малко и често се оплаква от умора. До този момент обаче не е имал сериозни здравословни проблеми.Роднините на олигарха не коментират инцидента.Сергей Саркисов-младши се нарича „Черният принц”. Благодарение на баща си, който по данни на Forbes заема шесто място в списъка на най-богатите хора в Русия, кара небесносиньо Bentley и често купонясва в компанията на известни изпълнители.

Синът на милиардера е добра партия за жените, макар че към момента младежът не търси сериозна връзка.Сергей имаше кратък романс с щерката на бизнесмена Игор Кудряшкин -  Настя. Слухове свързваха името му с това на Анастасия Решетова.