В Румъния непознат фелдшер наби с колбас пациент в безсъзнание и го наричаше пияница. На видеото с инцидента обърна внимание таблоида Daily Mail.

Видеото  показва как пациентът лежи на носилка в състояние на безсъзнание с кислородна маска на лицето си. Служител на линейката взима парче наденица и започва да удря пациента в лицето. През цялото време докторът говори: „Искаш салам, ето ти един по главата! Пияница!"

Видеото, публикувано в социалните мрежи, стана вирусно и привлече вниманието на властите. Румънският вътрешен министър Кармен Дан беше възмутена от случилото се. "Действията на един човек могат да унищожат репутацията на цялата институция и да навредят на десетки, стотици хора, които извършват работата си по-професионално", заключава тя. Длъжностното лице поиска да бъде намерен и уволнен служителят на линейката.

Представители на Главна дирекция за извънредни ситуации започнаха разследване и търсят фелдшера. Те обещаха да предприемат подходящи мерки за ограничаване на подобни инциденти.

Превод: БЛИЦ