Съпругата на израелския премиер показа характер още на път към украинската столица, вдигайки скандал на борда на самолета. 

В мрежата се появи видео, в което жената на премиера на Изтраел Бенямин Нетаняху Сара хвърля парченцето от традиционната питка, с която страната домакин черпи за добре дошли своите височайши гости. 

Когато съпрузкте Нетаняху слезнаха по трапа от самолета, те бяха посрещнати от три момичета в украински народни носии, като една от тях носеше питка и сол. На кадрите се вижда как Нетаняху си чупи от питката, потапя го в солта и си отхапва. След това той предава парченцето на Сара. Тя, вместо да си отхапе, го хвърля с отвращение на земята. 

Медиите съобщават, че преди това израелската първа дама се скарала на командира на самолета, защото той не я приветствал подобаващо на борда. 

Визитата на израелския премиер в Киев ще продължи от 18 до 20 август. 

Зеленски посрещна Нетаняху с поздрав на украинските националисти

Въпросният поздрав е бил ползван в групировката, чиито ръце са изцапани, включително и с кръвта на много евреи.  


 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху по време на визитата си в Киев бе посрещнат с "бандеровски" поздрав. До Мариинския дворец гостите бяха чакани от президента на Украйна Владимир Зеленски.  

Лицерът на Незалежната, при посрещането, извикал "Слава на Украйна!", на което почетният караул отвърнал: "Слава на героите!". След това от колата излязъл Нетаняху и войските тръгнали на марш по площада пред двореца, след което президентът и премиерът се оттеглили за своите преговори.  

Трябва да се припомни, че лозунгът "Слава на Украйна" с отговора "Слава на героите" през пролетта на 1941 година е бил приет като приветствие между членовете на Организацията на украинските националисти и Украинската бунтовническа армия, които активно са си сътрудничели с хитлерова Германия. 

През октомври 2018 година Върховната рада на Украйна утвърди "бандеровския" лозунг като официално войнско приветствие. 

Превод и редакция: БЛИЦ