Американският фотограф Джонатан Ледер отговори на обвиненията на супермодела Емили Ратайковски, пише Daily Mail. Както БЛИЦ съобщи, красавицата хвърли страшна бомба, заявявайки, че е била подложена на сексуално насилие от негова страна по време на съвместната им работа през 2012 г.

По думите на Ледер, обвиненията на моделката са лъжа и звучат „възмутително и по детски”, за да им отговаря. Той припомня, че манекенката неведнъж се е снимала гола както в музикални клипове, така и за различни списания, затова и се съмнява, че някой ще й повярва, че е била в позицията на жертва.„Мъчно ми е, че се намира на този етап от кариерата си, когато й се налага да прибягва до подобна тактика, за да привлече вниманието на пресата и на обществеността. Трябва да се срамува”, подчертава фотографът.

Той добавя, че списанието New York Magazine, в което се появи статията с признанието на моделката, също трябва да се срамува да публикува такива мръсни и необосновани обвинения срещу когото и да било.

Представител на Джонатан Ледер в официално заявление нарече Ратайковски отмъстителна и я обвини, че жадува за слава и внимание, които се опитва да получи с помощта на лъжа. „Разбира се, г-н Ледер напълно отрича тази възмутителна история за нападението”, каза той.  

Предполага се, че зад обвиненията в сексуално насилие се крие желанието на Ратайковски да отмъсти на фотографа за това, че е пуснал книга с нейни голи снимки няколко години след фотосесията.

След като книгата излезе на пазара, красавицата се обърна към адвокат, тъй като реши, че Ледер не е имал право да я издава без съгласието й. По думите й, кадрите били предназначени само за списания. Работодателят на Ледер, на свой ред, предостави подписан от моделката документ, който позволява на фотографа да публикува снимките й където сметне за необходимо.

Ратайковски обаче заяви, че никога не е подписвала тези документи, а агентът й, който е организирал въпросната фотосесия, повече не работи в индустрията.

Въпреки това моделката изтегли съдебния си иск, защото реши, че подобни мерки са безполезни. По информация на изданието, в този момент просто не е имала възможност да плати скъпоструващата съдебна процедура.