Доналд Тръмп заяви категорично, че „веднага“ ще се обади на Тереза Мей във връзка с атентата в лондонското метро, след като по-рано днес предизвика нов скандал относно споделянето на разузнавателна информация. Американският президент направи в Туитър твърдения, според които „атентаторът е бил в полезрението на „Скотланд Ярд““, имайки предвид, че полицията е имала заподозрян за терористичния акт още преди самото му извършване.

На свой ред Мей и лондонската полиция отвърнаха на Тръмп, обвинявайки го в спекулации. Напрежението се нажежи допълнително, след като британски депутати заявиха пред „Мейл Онлайн“, че САЩ не трябва да подкопават критично важните взаимоотношения между двете страни в сферата на споделянето на разузнавателна информация.  

С този развой на събитията бе придаден нов импулс на скандала, избухнал между Вашингтон и Лондон, когато разузнавателна информация относно атентата в Манчестър бе предадена на американски медии.

Рискувайки нов дипломатически скандал с Великобритания, Тръмп настоя, че той е бил информиран за атаката и каза, че ще се обади на Мей.  

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!