Отчаяни родители не можели да съобщят на малкото си момченце, че страда от смъртоносно заболяване. След като то умира на 14-годишна възраст, те разбират, че синът им е знаел през цялото време, че няма да оживее, пише Mirror.

Синът на Намрата и Бявеш Пандая - Кушил, е бил диагностициран с рядък вид рак на мозъка. Лекарите му давали само няколко месеца живот.

 
Едногодишно момиченце беше спасено от рак на мозъка с тази терапия

Разбитото семейство пазело в дълбока тайна тези новини, но след като момченцето починало септември, те открили неговия дневник. Там младежът е споделил, че от ден 1-ви е знаел какви ще бъдат последствията и е разказвал за живота си по време на болестта. 

"Имаше един момент, в който предполагах, че Кушил знае, че няма лечение за тумора в мозъка му. Решихме да не му казваме, защото не искахме да губи надежда, че някой ден ще стане учен или зоолог", споделя майката. 


Според Намрата много родители може да помислят, че това не е правилното решение, но тя споделя, че просто е искала синът й да живее без да се притеснява за живота си. Но Кушил е знаел отлично, че няма да преживее рака. 

Тежката диагноза е дошла през 2015 година, след като оптик е забелязал леко и нетипично кривогледство в лявото му око. Семейството е било пратено в болница веднага, за да направи скенер и да разбере каква е причината.

Изкоренете тези грозни навици по време на хранене

Лекарите обезкуражили родителите веднага и ги предупредили, че нито едно дете не е успяло да оцелее при такъв вид рак. 

"Не можех да повярвам, че щастието ми се изплъзна за секунда. Решихме да не му казваме за диагнозата, за да го предпазим и да доживее живота си по възможно най-безгрижния и нормален начин", разказва Намрата. Родителите накарали Кушил да направи списък с нещата, които иска най-много да направи. И така започнали да обикалят света и да посещават различни събития, които синът им иска да види. 

С времето състоянието на Кушил се влошило много и момчето починало в ръцете на майка си в дома им в Манчестър. Превод: БЛИЦ