Роднини и приятели на Сергей Гапеев от Кемерово оплакваха смъртта му девет дни, когато изведнъж "мъртвият" дойде на собствения си помен. Оказало се, че Сергей не само не е умрял в пожар, но под неговото име роднините погребали неизвестен човек.

Тази история започнала през нощта на 2 срещу 3 август, когато избухнал огън в една обезлюдена сграда. В тази сграда често се събирали хора, които водели антисоциален начин на живот и злоупотребявали с алкохол, включително Сергей. Следователно, когато тялото на починалия било открито на мястото на огъня, не възникнали никакви съмнения, че това е именно Гапеев. Освен това роднините идентифицирали останките на починалия.

По този начин един неизвестен човек е погребан в гроба под името Сергей Гапеев. Истинският Сергей казал, че през цялото време е бил в къщата на приятел - буквално в съседната къща. Там случайно откри, че в продължение на няколко дни е официално мъртъв. Понастоящем разследващите работят с жителите на Кемерово и семейството му, за да му възстановят статута на жив човек.

Превод: БЛИЦ