Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разчита срещата с лидера на КНДР Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур да се състои, съобщава Fox News.
„Разчитаме на срещата на 12 юни в Сингапур, това не се е променило”, каза той.

Той отбеляза още, че организацията на срещата КНДР-САЩ в Сингапур, където може да се проведе срещата му с лидера на Северна Корея, върви добре.  
 
По-рано Ким Чен-ун, по време на разговора си с президента на Южна Корея Мун Дже-Ин, потвърди твърдото си намерение да се срещне с Тръмп. Двамата се срещнали тайно в демилитаризираната зона на границата между двете държави, пише Би Би Си.  

Лидерът на Северна Корея е изразил твърдо намерение историческата среща да се проведе. Той е благодарил на Мун Дже-Ин за усилията, които е положил, за да може срещата между тях да стане факт.

Южнокоресйкият държавен глава е казал още, че Тръмп иска да прекрати враждата между САЩ и КНДР.

"Обяснявайки му (на Ким Чен-ун) за  срещата ми с президента на САЩ от тази седмица, му предадох съобщението, че Тръмп се надява на положителен край на враждебните отношения между неговата страна и КНДР, както и да се активизира икономическото сътрудничество между неговата страна и Северна Корея, ако председателят Ким приеме решението за пълна денуклеаризация и го изпълни”, казал Мун Дже-Ин. 

 
Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ