Не само британците се питат как е възможно кралица Елизабет да е в толкова добра форма, независимо, че вече е на 93 години. Разбира се, се коментират и теории на конспирацията, че е рептил или пък, че има някаква кой знае каква тайна, свързана с промяна на кръвта всяка година или дори на органи. 

Бившият готвач на Елизабет II шокиращо: Когато хване банана и трябва да го яде тя… (СНИМКИ)


Истината за доброто физическо състояние на кралица Елизабет всъщност е много по-проста - твърда дисциплина и специална диета.

Личният й готвач Дарън Макгрейи вече години наред знае какво харесва тя и точно как да го приготви, така че да е не само здравословно, но и вкусно. 

Едно от основните правила на кралицата е в храната й да няма никакъв лук или чесън. 

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II, оказа се, че тя...

Освен това кралицата не яде никакви тестени продукти, нито пък картофи. Тя смятала, че те са вредни, защото съдържали нишесте. 

На масата в двореца отсъстват и всякакви морски продукти, най-вече риби. Това кралицата забранявала заради лош опит от миналото, когато едва не се задушила с рибена кост. Също така са забранени и белтъците. Какво изобщо тогава яде кралица Елизабет?

Тя обича, например, всякакви плодове, обожава манго, което от януари до април й го носят чак от Тайланд, а след това от Египет. 

Всяка сутрин Елизабет II става точно в 7 часа, за да...

Ако иска все пак да съгреши, хапва и малко черен шоколад. 

Но освен всичко друго, кралицата има и важно правила - храната трябва да се приема през строго определено време. 

Шокиращо е на какво Елизабет II отдава дълголетието си! Всеки ден тя... (СНИМКИ)

Главният готвач на кралицата разкрива, че преди всеки обед кралицата приема любимия си аперитив, а вечер се наслаждава на чаша добро, червено вино. 

Превод БЛИЦ