Смърт и 140 натровени от японски деликатес СНИМКИ
Проучване на здравните служители откри в продуктите вид бактерия, наречена златист стафилокок
Змиорка на скара, популярен летен деликатес в Япония, причини хранително натравяне на 140 души. Един човек е починал.
Шинджи Канеко, управителят на магазин „Кейкю“ в Йокохама - на около час път от Токио, се извини за случилото се. Преди седмица клиентите на магазина са си купили кутии за обяд със змиорка, а впоследствие получили гадене и диария.
Една от клиентките - жена на около 90 години, почина, каза Канеко, като се поклони дълбоко и поднесе "най-искрените си съболезнования".
Lunchbox Grilled Eel In Japan Leaves 1 Dead, 140 Sick With Food Poisoning https://t.co/AOeF6bkjD7 Via @SCMPNews
— Team Albert (@AlbertMylesAM) July 30, 2024
Продуктите са включвали змиорка, приготвена в традиционния стил „кабаяки“: набучена на шиш, изпечена на скара и залята със сладка, лепкава смес от соев сос и оризово вино мирин.
Змиорката се консумира в цял свят, но е особено популярна в Азия, а останките, открити в японски гробници, показват, че тя се консумира на архипелага от хиляди години.
Проучване на здравните служители откри в продуктите вид бактерия, наречена златист стафилокок, съобщиха от универсалния магазин "Кейкю".
„Приемаме случилото се много сериозно и дълбоко съжаляваме. Ще окажем пълно съдействие на разследванията на здравните органи“, заяви Канеко.
Woman dies after eating grilled eel in Japan, about 130 others get food poisoning https://t.co/HAI9mQXQld pic.twitter.com/ZWiYiYjCuA
— Mothership (@MothershipSG) July 30, 2024
Базираният в Токио ресторант "Исесада", който има щанд в универсалния магазин "Кейкю", е бил отговорен за приготвянето и директната продажба на продуктите от змиорка.
Последвайте ни
0 Коментара: