Двама туристи са изчезнали на гръцкия п-в Халкидики, след като са влезли в бурното море, съобщи говорител на гръцката брегова охрана, цитиран от ДПА. Той посочи, че е имало силен вятър и високи вълни.

Според информациите трима души от Република Северна Македония са влезли да плуват в морето вчера, като двама от тях са изчезнали. 

Един от тях е бил спасен вчера, а днес продължава издирването на другите двама. В спасителната операция на бреговата охрана са включени и хеликоптер, рибарски корабчета и доброволци, пише "Телеграф". 

Лошото време в Гърция предизвика проблеми през уикенда. Вчера бе съобщено за наводнения на островите Тасос и Скирос, като от водите са били повлечени автомобили и са били наводнени мазета. 

Редица пътища на о-в Скирос са били затворени за движение заради свлачища. При наводнението на острова са били отнесени два моста, съобщи държавното радио.

Силен дъжд валя през нощта в Атина и на о-в Крит. Днес се очаква по-хубаво време. 

Междувременно много хора в страната се зарадваха на дъждовете, където предишните дни имаше големи жеги. Пожарната служба съобщи в четвъртък, че през последните седем дни са се разразили 378 горски пожари.