Потребители на американската социална мрежа Reddit са изумени от промяната във външния вид на съветския художник и участник във Великата отечествена война Евгений Кобитев. Публикацията с две негови снимки, озаглавена "Войната те променя", предизвика вълна от коментари.

На първия кадър художникът е заснет преди началото на войната, а на втория - след нея. Потребителите обръщат внимание на големия брой бръчки на завърналия се от войната мъж, и на променения му вид."Само за четири години остарява от 19 до 45", пише потребител с никнейм  doogie8888888. "Безсънни нощи, градушка от куршуми, смърт на приятели, шок от травмите... Войната е ужасна", добавя Reasonable_Motor8490.

Други потребители пък споделят лични истории за близки, участвали във Втората световна война и нежеланието им да говорят по темата.

През 1941 година Евгений Кобитев завършва Киевския художествен институт. Въпреки че го чака кариера на голям художник, с избухването на войната той заминава на фронта като доброволец.  След известно време попада в плен и е затворен в концентрационен лагер за военнопленници. Кобитев  успява за избяга от лагера и отново воюва – до края на войната.