При съвместна акция на корпуса на карабинерите и полицията на Италия рано тази сутрин бе арестуван босът на разпореждащия се в Южна Сицилия клан Ринцивило – петдесет и седем годишният Салваторе Ринцивило. Той бе закопчан в Рим, откъдето дирижирал трафиците си на острова и из цялата страна в сътрудничество с другите два легендарни клана на Коза ностра – Мадониа и Корлеонези, уточнява в. Монитор.
До 2013 г. Салваторе излежавал петнайсетгодишна присъда за участие в престъпно сдружение от мафиотски тип, а в момента „доживотници“ при строг затворнически режим за убийства, търговия с дрога, рекет и други тежки престъпления са неговите двама по-големи братя.
 


                         Салваторе е мафиот №1 в Сицилия

Едновременно с боса на клана Ринцивило в столицата Рим, в Палермо и в някои други градове на Сицилия бяха закопчани още 36 негови близки сътрудници. 


Сред задържаните е известният римски адвокат Джандоменико Д’Амбра, който освен че защитавал в съда арестуваните членове на престъпната структура, бил основен консултант на нейния тартор по легализирането на приходите от нейната незаконна дейност. 

За съжаление в кюпа на щракнатите с белезници лица има и двама карабинери, които пък информирали редовно Салваторе Ринцивило за евентуални полицейски акции срещу него, хората му и контролираните от тях промишлени предприятия, ферми, заведения за хранене и други. 

Закопчани са и двама от шефовете на борсите за плод и зеленчук в Милано и Рим, които се разпореждали с пристигащата всеки ден от Сицилия стока.

Италианците укриват всяка година данъци за над 110 милиарда евро – би тревога вчера влиятелният римски всекидневник „Република“, позовавайки се на социологическо изследване. Това на практика са парите, които биха покрили годишните разходи в страната за здравеопазване. Според авторитетният вестник за съжаление държавата успява да си възстанови едва 1,13 на сто от откраднатите от нея средства, докато в другите западноевропейски страни „успеваемостта“ надхвърля 17 процента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!