Специалист от Националното управление на архивите на САЩ Ричард Шнайдер дигитализира над 1270 снимки на Адолф Хитлер, направени от личния фотограф на Фюрера Хайнрих Хофман, съобщава The Washington Post.

Шнайдер е обработил над 41 000 стъклени фотографски плаки с изображението на лидера на нацистка Германия. Много от тях били начупени и специалистът ги е събирал като пъзел. В хода на работата си Шнайдер е попаднал на изключително редки и непоказвани досега снимки.

Открита е една от най-ранните официални снимки на фюрера, на която той позира с немска овчарка. Предполага се, че снимката е направена през 1923 г.На друг непознат кадър Хитлер е в компанията на свои последователи и почитатели в кафе.На трета снимка фюрера е запечатан до Йозеф Гьобелс, който до 1933 г. заема поста на министър на пропагандата, Хайнрих Химлер, вторият най-влиятелен човек в Третия райх след Адолф Хитлер и Рудолф Хес - заместник на Хитлер и трети по важност човек в хитлерова Германия.В най-скоро време се планира всички снимки да бъдат качени в мрежата.

Превод: БЛИЦ