Десет месеца след като прекара Ковид-19, актрисата и певица Рита Уилсън разкри, че вече няма антитела срещу коронавирусното заболяване, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл".

Шестдесет и четири годишната Уилсън, която има български корени, и съпругът й, актьорът и носител на "Оскар" Том Ханкс бяха диагностицирани с Ковид-19 миналия март.

След като се възстановиха, те се тестваха за антитела, за да разберат дали могат да дарят плазма за по-нататъшни изследвания на заболяването, припомня изданието.

Сега Рита Уилсън разкри като гост в шоуто на Елън де Дженерис, че вече няма антитела срещу заболяването.

"Чувстваш се някак супергеройски и свръхчовешки, защото имаш антитела, и смяташ, че можеш да ходиш на разни места и да правиш неща, които другите не могат", пошегува се Уилсън в разговор с Де Дженерис, която даде положителна проба за Ковид-19 през декември.

Когато 63-годишната водеща на свой ред споменава, че трябва да изчака, за да се тества за антитела срещу Ковид-19 - свидетелство да това, че даден човек е бил изложен на вируса, който причинява заболяването, Рита Уилсън отговаря: "За съжаление аз вече нямам антитела".

Актрисата споделя, че се е тествала преди две седмици. "Всичко е наред обаче, имам маска и дезинфектант за ръце, така че съм като всички останали", допълва Уилсън, изразявайки надежда, че скоро нещата ще се нормализират.

Положителният резултат за антитела срещу Ковид-19 показва, че човек е бил изложен на вируса чрез инфекция или ваксинация, според американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията.

Въпреки че антителата срещу Ковид-19 могат да помогнат за предотвратяване на инфекции и да предпазят хората с тях от повторно заболяване, от центрове предупреждават, че наличните на този етап тестовете може да не са точни и не трябва да се използват за определяне дали даден индивид е имунизиран срещу коронавируса.