Състоянието й е стабилно. Казват, че клинично е стабилна, жизнените й показатели са нормални. Не можем да се приберем в България, защото тя е в постоянно заспало състояние. Тя е жива, но постоянно спи. Диша, не е на апаратно дишане. Тя е постоянно легнала и е много отпаднала, защото в продължение на месец е на легло. Това заяви в ефира на БНТ Александър, съпругът на Теодора Маджарова, българската, която от месеци е на легло в Бразилия, след лечение, което се провежда от медиума Жуан Дедеус.

"Според лекарите тя трябва да пътува с медицински екип и да е в легнало положение. Авиокомпаниите, които летят от Сао Пауло от София, са 3 или 4.

От една седмица от посолството се опитват да се свържат с тези авиолинии, но това се оказва предизвикателство. Тук в Бразилия офисите им са отдалечени. В повечето случи или не ти дават отговор, или ти отказват", обясни той.

Посланикът Валери Йотов направи среща с министъра на здравеопазването, за да се намери решение, но тя не даде желания резултат. Издадени са 4 документа от няколко лекари в Бразилия. Това, което ми казват в лични разговори, е, че тя ще издържи. Тъй като ги е страх да го напишат в официален документ, пишат, че има риск. Те ми казват, че не се знае колко живот има в нея. Говореха ми за часове още миналата седмица", разказва Александър.

"Чувстваме се най-малкото зле информирани. Жената, която организира пътуванията, пише в сайта си толкова за този медиум, че ще помогне. А тя се влоши след тези срещи", допълни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!