Сръбската полиция е установила, че Карол Пакшански сам се е кастрирал с ножче за бръснене, уж заради здравословни проблеми.
Карол Пакшански /43 г./ от Долина край Ором, на около 20 км от Суботица, сам се е кастрирал. В съобщение на полицията се казва, че е разкрит случаят, първоначално заявен като нападение, с тежки телесни повреди, констатирани на Карол П. в болницата в Суботица. В съобщението се казва, че във вторник следобяд в обор мъжът сам с бръснарско ножче е направил разрез и си е извадил тестисите, използвайки дезинфекционно средство. След като започнал силно да кърви, обяснил на съпругата си какво е направил. Тя го откарала с кола до болницата, където Карол съобщил, че е бил нападнат, пише вестник “Прес”.
Хирургическата прецизност, с която сам си е отстранил тестисите, Карол обяснил с опита си от кастриране на животни, което сам е правел. Като причина за това сам да си причини телесни повреди Карол посочи здравословен проблем, който имал от дълго време. Лекарите, погрижили се за пациента, са в шок.
Според първоначалната версия мъжът бил кастриран от четирима нападатели, които му поискали 50 евро. Той не им дал парите и затова те го отвлекли в парка и му отстранили тестисите.
Още на другия ден се заговори, че Карол П. сам се е кастрирал, за да докаже вечната си вярност на А. Й., с която живее на съпружески начала. Двамата имат петгодишно дете, а с тях живеят и двете им деца от предишните им бракове. /БЛИЦ