Сръбските митнически власти на ГПП „Олтоманци – Рибарци“ върнаха микробус със 180 коледни пакетчета за деца и календари - подаръци, изпратени от София на Културно-информационния център „Босилеград“.

Коледните пакетчета били подсигурени от Дирекция „Култура“ към Столичната община и предназначени за възпитаниците на основното училище и предучилищните заведения на коледното тържество, организирано от дирекцията и КИЦ „Босилеград“.

"КИЦ „Босилеград“ изразява възмущение от нечовешката постъпка на сръбските власти и смята, че тази поредна гавра, първо, е израз на шовинистичната омраза на честването на българска Коледа по българският календар в Босилеград, и второ, част от специалната война, която община Босилеград и другите сръбски държавни институции водят срещу КИЦ „Босилеград“, се казва в съобщение на центъра.

Коледният спектакъл – клоунада на Атракционен клуб „Найа“ към ОКИ Дом на културата „Средец“ се е провел под ръководството на Димитър Лефтеров в училищния стол на Основното училище „Г. Димитров“ в Босилеград.