Главният медицински експерт в окръг Колумбия Франсиско Диас е постановил, че полицаят Брайън Сикник, който умря след щурма на Капитолия, е починал от естествена смърт, съобщава Washington Post.

Според медицинския експерт, Сикник е получил два инсулта и е починал на следващия ден след безредиците в американската столица.

Аутопсията, според Диас, не потвърждава версията за смъртта на полицая от пръскането с химическо вещество, тъй като не са открити следи от реакцията. Експертите също така не са открили признаци на външни или вътрешни повреди, които биха могли да са резултат от наранявания.

Според мнението на главния медицински експерт, подобни заключения ще усложнят работата на прокурорите, които са възнамерявали да повдигнат обвинение за убийство във връзка със смъртта на Сикник след размириците.

Полицейският служител Брайън Сикник почина след превземането на Капитолия в началото на януари. Погребението се състоя в началото на февруари в ротондата на Капитолия - това е една от най-големите почести, които държавата може да даде на американски гражданин. Президентът Джо Байдън присъства на церемонията.

Според съобщения в медиите, ФБР притежава и видео, на което се вижда как протестиращ пръска вещество в посока на Сикник.

Превод и редакция: БЛИЦ