Днешният Кремъл е препълнен с адепти на окултизма за всякакви вкусове, точно както през тъмното Средновековие, според украински журналисти.

Под зоркото око на ФСБ те работят усилено, за да спечелят хонорарите си и да задоволят желанието на Путин да живее вечно, пише "УНИАН". 

"Той със сигурност вярва в изцелението чрез някакви шамански или окултни ритуали", казва руският правозащитник Марк Фейгин. 

В допълнение към мислите за смърт от болест, Путин полудява от мисълта, че може да умре в резултат на обредите на вражески магьосници. Тук журналистите споменават историята на якутския шаман Гобишев, когото руският лидер се опитва по всякакъв начин да неутрализира.

Журналистите отбелязват, че този вид интереси на Путин се подхранват с удоволствие от неговото обкръжение. Шойгу води руския президент със себе си в тайгата за различни шамански ритуали, в които Путин участва лично, а те уж му дават сила. 

Според проучване, проведено в Русия, повече от една трета от анкетираните вярват в мистицизма, гадаенето и тъмните сили.