Говорител на Европейската комисия съобщи, че председателят на институцията Жан-Клод Юнкер е имал спазми от ишиаса си, когато се появи в сряда вечер на обществено събитие, неспособен да се държи на краката си.

По думите му Юнкер е изпитвал силни спазми. Той взима лекарства и се чувства по-добре.

Юнкер е благодарен на премиерите на Холандия Марк Рюте и на Португалия Антониу Коща за оказаната подкрепа.  

На никого не пожелавам да изпитва подобна болка, добави говорителят и съобщи, че в следващата седмица Юнкер се отправя на посещения в Пекин, Токио и Мадрид.

От вчера кадрите с Юнкер, който се залива от смях и се затруднява да ходи и дори да стои изправен, са на челните страници на водещи медии по света. Кадрите са от церемонията около официалната вечеря на ръководителите на страните от НАТО в Брюксел.

Говорителят определи предположенията, че Юнкер е пиян в този момент, като "безвкусица", обидни, нечестни. Той поясни, че на вечерята болките на Юнкер отшумели.

Юнкер не е смесвал алкохол с обезболяващи средства или поне на мен не ми е известно, честно казано, добави говорителят.


Междувременно, обаче, родният интернет буквално завря с шеговити коментари по повод "деликатното състояние" на Юнкер. Ето малка част от тях:

"Ние в Бг, тия ишиаси ги знаем много добре. Тука с тия ишиаси сме закърмени! Не нам!"

"След официалното обяснение на Брюксел за равновесните проблеми наЮнкер, въвеждам нова клинична единица: “Кандил-лумбаго на Юнкер”"

"Бат' Жан,
Бат' Клод и
Бат' Юнкер 
влезли ф един бар..."

"След като видях "несигурните" стъпки на Юнкер, най-накрая разбрах защо Украйна така много иска да е в ЕС. Порошенко просто си търси другарче по "ишиас"..."

"На това в Коньовица му казват "един юнкер и два ишиаса".

"Като отивате да се прайте на Юнкер казвайте, че отивате на европейска комисия."

"Юнкер страда от ишиас...и колко градуса е тоя ишиас ?!?"

"Само българите могат да измислят лафа: "Да се напрайш на Юнкер"..."