Макар и без да има Бил Гейтс на 100%, корпорацията Microsoft продължава да печели класации за влияние. Шефът на софтуерния гигант Стив Болмър е пръв в списъка на най-влиятелните хора в интернет, изготвен от списание BusinessWeek, цитирано от TechNews.bg.
Второ място в Топ 25 заема Митчел Бейкър, ръководител на Mozilla, известния разработчик на софтуер с отворен код. Челната тройка допълва шефът на интернет магазина Amazon Джеф Безос.
Може би е известна изненада, че едва след тях се нареждат основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, следвани от CEO-то на компанията Ерик Шмид.
По-надолу в класацията са инвеститорът Джеф Клавиер и собственикът на бизнес-инкубатора Y Combinator Пол Грахам.
В списъка са попаднали също създателят на Apple Стив Джобс, както и Джак Ма, основател на китайския интернет гигант Alibaba Group.
Място в Топ 25 по влияние в интернет е отредено за Рупърт Мърдок, “бащата” на Wikipedia Джими Уолъс и най-накрая за шефа на Yahoo Джери Янг.
Авторите на списъка са отличили всяко от величията в него с уникална характеристика. Така например, Джери Янг е определен като боец, заради отстояването на Yahoo, а Мърдок е получил титлата магнат. /БЛИЦ