Във фаталния ден Рейчъл, Изобел и Андрю Джобсън карали колело в югозападен Лондон, Англия. Те щели да посетят леля си и спрели по пътя, за да отидат до тоалетната.

Когато Рейчъл се върнала от тоалетната, тя видяла, че сестра и брат й се крият под дърветата от гръмотевичната буря. Велосипедистите решили да направят няколко кадъра. Изобел извадила телефона си и направи забавно селфи, но когато момичето натиснало бутона за втори път, момчетата били ударени от мълния. Страшната картина, боядисана в червени и жълти нюанси, показва очертанията на листа и хора в каски, които нямат лица. "Снимах ни усмихнати, а след това поискахме да направим тъжна снимка под дъжда. Изведнъж се озовах на земята и не чух нищо друго освен силно бръмчене. Дясната ми ръка беше изтръпнала и не можех да я движа," разказва Изобел.

За щастие жертвите оцеляха. Братът и сестрите му бяха спешно откарани с изгаряния в болницата - помогнаха им и ги изписаха няколко часа по-късно. "Получих изгаряния на бедрото и корема и не усетих ръката си. Ние със сестра ми имахме следи, които приличаха на мълния", каза Рейчъл. Такива шарки, останали по тялото, се наричат ​​фигури на Лихтенберг, отбелязва Би Би Си.Оказало се, че ударът на мълнията може да е причинен от титаниева пластина, монтирана в ръката на Изобел след инцидента миналата година. Сега братът и сестрите все още не са решили дали да повторят своето каране на колело, тъй като все още изпитват световъртеж и болка.

Превод: БЛИЦ