Аутопсия разкри, че свещеник от Ню Йорк, който бил „секс роб“, е починал в резултат на хронична злоупотреба с алкохол.  Във вторник New York Daily News разкри резултатите, които показват, че той е починал от „аритмия поради коронарна болест на сърцето, свързана с тежка кардиомиопатия“, която често се причинява от прекалена консумация на алкохол, пише bg-voice.com

В доклада на съдебния лекар е посочено, че и черният дроб на мъжа е увреден.

Те твърдяха, че той е използвал 1 милион долара църковни пари, за да плати за своя „господар“ – Кийт Крист – и че е взел 264 000 долара, за да плати разходите по дома си.

Съдебното дело така и не приключи, но преподобният бе освободен. След това той се оттегли от поста си, а три години по-късно бе отстранен от архиепископията в Ню Йорк.

В съобщение до бившата си приятелка Крист пише, че свещеникът е „нищо неподозиращ за***к“, който му плаща наема.
Крист се е присмивал на свещеника за неговата наивност и е искал публично да го унижи.

Не е ясно как енориашите са разбрали за връзката им, но те са подали иска. Дори след оттеглянето си от поста, New York Post съобщи, че Микели и Крист още имат връзка.
Не е ясно дали Микели е живял с някого, когато е починал.

В подаден през 2015г. граждански иск се твърди, че Микели е използвал „откраднати пари, част от които са от дарения за нов орган за църквата в Бронкс, където е служил, за да ходи на почивки в Италия и Флорида. Твърди се, че е платил на „господаря си“ Крист, за да отиде в дома му в Ню Джърси за „сесии“.

Преподобният Петър Микели, на 57 години, беше намерен мъртъв в дома си в Ню Джърси през юли, четири години след като подаде оставка от църквата, след като беше съден от енориашите.