Тежко болна жена е преживяла истински ужас в хоспис в Остин, Тексас. Състоянието й било толкова тежко, че извикали свещеник, който да й даде последно причастие. 

75-годишният мъж не само, че не помогнал, но и опитал да я изнасили, мислейки си, че тя ще почине и никой няма да научи какво е направил. Жената, обаче, не умряла и успяла да подаде сигнал в полицията.

Пет дни след "последното причастие" местната полиция започнала разследване. Свещеникът е арестуван едва през март, защото жертвата му още се възстановявала и могла да го разпознае чак сега. 

Според показанията й, свещеникът започнал първо да маже гърдите й със светена вода. След това извадил масажен крем, започнал да й разтрива гърдите, стискал зърната на гърдите и питал - хубаво ли ти е. 

Накрая опитал и да я изнасили, но не успял, съобщава CBS.

Потърпевшата жена казала на полицаите, че в този момент била напълно в шок. Чувствала се ужасно, объркано, като "къс месо".

Свещеникът няма право да изпълнява длъжността си от февруари, а сега е арестуван с обвинение в изнасилване. 

Полицията в Остин е разпространила официално съобщение, в което приканва и други евентуални жертви на свещеника да дадат показания. 

Превод БЛИЦ