19-годишен тийнейджър уби с изключителна жестокост 91-годишен свещеник педофил, пъхайки кръст в гърлото му. Престъплението е извършено във френския департамент Ойз, съобщава „Дейли мейл”.

По тялото на Роджър Матасоли полицаите открили следи от насилие. Най-вероятно възрастният мъж е починал от недостиг на въздух.Престъплението е извършено още в началото на ноември, но информация за него се появява чак сега. Тийнейджърът е работел в дома на жертвата като иконом.

Първоначално убиецът – 19-годишния Александър В., е обвинен в изтезание, убийство и съпротива при арест. След това обаче той е бил хоспитализиран, където са били установени мотивите му.

В периода 1960-2000 година убитият свещеник е склонил към развратни действия най-малко четири момченца. Според някои данни, той може да е съпричастен и с издевателство над 19-годишния Александър, тъй като полицията работи по версията отмъщение.

Бащата на младежа – Стефан, също е бил жертва на свещеника. Мъжът се е самоубил. Александър също направил опит да посегне на живота си.

Самият заподозрян казва, че не помни момента на убийството.

Превод: БЛИЦ