Американският бизнесмен Илон Мъск стана обект на критики от Михаил Подоляк, съветник на президента на Украйна, съобщават световните издания.

Цялата „вина“ на Мъск се състои в това, че той е ретуитнал публикацията на американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън за участието на Киев във взривяването на Каховската водноелектрическа централа.

По-рано Тъкър Карлсън е заявил, че язовирът на Каховската водноелектрическа централа е бил взривен от Украйна. Според водещия унищожаването на стратегически важния обект е нанесло повече вреда на Русия и е поставило под въпрос водоснабдяването на Кримския полуостров. Украйна, напротив, има повече изгода в тази ситуация, отбелязва Карлсън.

Според Карлсън, Украйна и по-рано е обстрелвала язовира на Каховската водноелектрическа централа. Водещият припомня и експлозиите в Северен поток, които според него са дело на властите в Киев.

Илон Мъск е ретуитнал изявлението на Карлсън, като е написал към него, че иска да вижда различни мнения в профила си в социалната мрежа. Но Подоляк не е оценил положително демократичния подход.

Според съветника на президента на Украйна Володимир Зеленски версията за намесата на Русия се явява „аксиома“. Подоляк не предоставя никакви доказателства, но в същото време пита относно публикацията на Мъск дали е „някаква откровена форма на абсурд“?

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук