Армията на Русия, изпълнявайки задачите на специалната военна операция в Украйна, продължава да нанасят удари с високоточно оръжие по обекти на ВСУ и украинските нацисти. 

На сутрешния си брифинг говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че вечерта на 30 март с високоточни крилати ракети с въздушно базиране са унищожени големи бази с гориво в Днепропетровск, Лисичанск, Чугуев и Новомосковск, които са снабдявали с гориво украинската военна групировка в Донбас.

През изминалата нощ оперативно-тактическата и безпилотната авиация е поразила 52 обекта на Украйна. 

Сред тях: четири командни пункта, един ЗРК С-300 южно от Изюм и един "Бук-М1" в района на Курахово, две рактивни системи за залпов огън, един склад с боеприпаси и ракетно-артилерийско въоръжение, два склада с гориво и 38 опорни пункта и райони на струпване на бойна техника. 

Средствата за ПВО на ВКС на Русия през изминалото денонощие са свалили 18 украински безпилотни летателни апарата в районите Балаклея, Вербовое, Верхнеторецкое, Докучаевск, Королевка, Комарин, Опитное, Павловка, Репки, Чернигов, Чернобил, Щорс, сред които един "Байрактар-ТБ2" в района на Безимянное.

От началото на провеждането на специалната военна операция са унищожени: 124 самолета и 77 вертолета, 216 зенитни ракетни комплекса, 341 безпилотни летателни апарата, 1815 танка и други бойни бронирани машини, 195 установки на реактивни системи за залпово огън, 762 оръдия на полевата артилерия и миномети, а също и 1689 единици специална военна автомобилна техники.Руското министерство на отбраната съобщи и за успехите на ВС на Русия и Народната милиция на ЛНР в Донбас.  

Армията на Русия продължава настъпателните действия, взет е под пълен контрол населения пункт Золотая Нива, форсирана е реката Кашлагач и са заети стратегически позиции. Придвижването за денонощието е 6 километра.  

Унищожени са 60 украински нацисти, два танка, 4 БМВ, 9 автомобила с различни предназначение.  

Подразделенията на ЛНР, приключвайки прочистването на Житловка, са се придвижили с 5 километра напред и водят бой с противника в покрайнините на  Кременная.