В началото на този месец жителят на Словакия Мартин Микуаш публикува мистериозен видеоклип в канала си в YouTube. Според мъжа, той е станал свидетел на странно явление: от небето, покрито с облаци по средата на един светъл ден, се чуви неразбираеми звуци, които не приличали на нечий силен рев, нито на силно механично дрънчене. 
Както всички ние вероятно щяхме да направим, изненаданият очевидец веднага извади мобилния си телефон и записа аномалния шум, за да сподели откритието си с потребителите на Мрежата. Микуаш не може да намери рационално обяснение за случилото се, но словакът отбелязва, че доколкото му е известно, такива звуци често се чуват от небето в много части на света.

И това наистина е така: в последно време такова странно явление, което учените не могат да обяснят, плаши хората в една страна или в друга. И такива новини в интернет вече не са необичайни.

Някои потребители на Мрежата вярват, че виновни са извънземните. За други това е феномен от мистичен или религиозен характер. Учени също правят своите предположения, като твърдят, например, че такъв шум, жужене и скърцане от небето се дължат на движението на литосферните плочи или на деформацията на металните конструкции в студа. Уви, да се каже със точност, че това е така, докато никой засега не може, само може да се предполага...

Превод: БЛИЦ