Дрон засне племе в Амазонската джунгла, членовете на което никога не са имали контакт с външния свят. Това съобщава New York Times.

Членовете на племето живеят дълбоко в бразилската джунгла. Видеото е заснето високо над гъстите тропически гори на Амазонка далеч на запад от северната част на Бразилия.

Изображенията показват група от 16 туземци от племе, което според бразилската агенция за местни племена Фунай никога не е имало никакъв контакт с външния свят.

Дронът е заснел член на племето, който се разхождал с лък и стрела, древна продълговата къща, известна като малока и плантация на нещо, което приличало на маниока. Заснети са други членове на племето, които са се разхождали из джунглата.

Името или етносът на племето са неизвестни, тъй като никога не е било виждано преди и никога не е осъществявало контакт с друг етнос извън своя, според Фунай.

Експертите са изминали повече от 190 мили в индианския резерват Вале до Джавари на границата с Колумбия и Перу от 53 000 квадратни километра, след като са получили съобщения, че незаконни ловци заплашват племена.

Групата най-напред открила предмети, които потвърждавали наличието на неизвестни племена в региона, като изоставена каменна брадва, сглобена с растителни влакна, рог изработен от дървесна кора и кану от издълбан дънер.

Районът в бразилската част на Амазония е известен с това, че е обитаван от шест племена, с които е осъществен контакт. Но Фунай смята, че в гората живеят най-малко 16 други племена, които никога не са имали контакт с цивилизацията.

Бруно Перейра, координатор на изолираните племена във Фунай, заяви, че това е първият случай на заснемане на племе с дрон.

Миналата седмица бяха разкрити други тайнствени бразилски племена, за които не се е предполагало, че съществуват.

През юли беше заснет и единственият оцелял член на друго племе, поваляйки дърво.