Погребението на Алексей Навални приключи с полагането на ковчега му в земята в Борисовското гробище в Москва. На това място беше и последната шега на руския опозиционер – изборът на музика, пише Би Би Си.

За опечалените първо прозвуча песента на Франк Синатра – My way, в която се пее за човек, изживял живота си по свой начин.

Но следващият музикален избор беше по-странен – музикалната тема от филма „Терминатор“, последната шега на Алексей Навални.

„Алексей смяташе, че „Терминатор 2“ е най-добрият филм на света. На погребението му прозвуча музиката от финалната сцена“, написа неговата близка приятелка и съветничка Кира Ярмиш в Х (Туитър).

Всеки киноман знае най-известната фраза на Арнолд Шварценегер от култовия филм - I'll be back. Това е и финалното послание на Алексей Навални - няма да бъде забравен, както скандираха хората на погребението му.

Руският опозиционер успя да запази чувството си за хумор до последно. Когато беше преместен в сибирската колония, където по-късно почина, в Телеграм Навални се пошегува, че температурите от минус 32 градуса рано сутрин са ободряващи.

В един от последните видеоклипове, на които можем да видим Алексей Навални, той се шегува със съдията по делото си, че ще му изпрати номера на личната си сметка, защото в затвора не разполага с никакви пари.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук