Както БЛИЦ вече ви информира, атентаторът, който разстреля 39 души в нощен клуб в Истанбул в новогодишната нощ, е заловен. Новината бе съобщена първоначално от водещите издания в Турция, а след това разпространена от международните агенции.
Абдулгадир Машарипов от Узбекистан е бил арестуван заедно с 4-годишния си син при антитерористична операция в истанбулския квартал Есенюр. Той се укривал в апартамент в жилищен комплекс, нает от негов познат от Киргизстан.

Машарипов оказал съпротива при ареста. На разпространени снимки тениската му е в кръв, а по лицето му има синини и кръвоизливи.Машарипов, който дошъл в Турция от Сирия, ще бъде подложен на медицински преглед, след което ще бъде разпитан.

Според Анадолската агенция при операцията били задържани общо петима души, сред които три жени и киргизстанецът, укрил атентатора, информира БТА.

По-рано турски медии съобщиха, че полицията е идентифицирала извършителя на кървавото нападение в новогодишната нощ като 34-годишен узбекистанец, който е познат още под името Абу Мохамед Хорасан и е член на клетка на джихадистката групировка "Ислямска държава" в Централна Азия.

На адрес в Истанбул бяха открити 150 000 долара, които според властите са били "възнаграждението" за нападателя.