Терористът от Керч Владислав Росляков е изповядвал нацистки убеждения и е бил голям фен на Хитлер. Това става ясно от нещата, които е публикувал в социалните медии. В интернет той се е представял и с фамилията Райх. Според други свидетелства Владислав Росляков се е изявявал и като сектант, готвел се да убие стотици.

Както БЛИЦ съобщи, след терористичния акт той се е застрелял, тялото му е било намерено на втория етаж на техническия колеж. 
Медиите разкриват още, че самият Владислав също се е обучавал там, бил е приет през 2015 година. 

По последни данни загиналите вече са над 18, около 50 души са ранени. Броят им непрекъснато се увеличава. 


Една от последните публикации на Росляков на страницата му в социалните мрежи

На мястото на терористичния акт продължават да работят спасителните служби, лекари и полицаи. Изясняват се детайлите от произшествието. Със сигурност вече е установено, че взривното устройство е било набито с осколки с цел да нанесе максимум поражения. Предполага се, че Владислав е планирал поне няколко седмици нападението в колежа. Според показанията на свидетелите той е имал поне трима съучастници.

Самият Росляков получава разрешение на 8 септември за пушка 12-ти калибър, няколко дни преди нападението е купил към нея 150 патрона. Бил е подготвен да убива и да стреля на месо - точно, както го описват ужасените свидетели, успели да оцелеят в касапницата.

Според някои медии нападателите са били общо четирима, като другите трима са заловени живи. По-рано телеграм-каналът Mash разпространи две снимки на Владислав Рослаков. От тях се вижда как той влиза в колежа с яке, а след това е по фланелка с къси ръкави и оръжие в ръце.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Превод БЛИЦ