Млада индонезийка, загубила годеника си при катастрофата на индонезийския Boeing 737 през октомври тази година край остров Ява, изпълни последното му желание и си направи сватбена фотосесия. Тъжните кадри се появиха на страницата на Интан Шяри в социалната мрежа Инстаграм.
 
„Истината е, че изпитвам неописуема мъка, но зная, че нямам право да се отчайвам и се опитвам да се усмихна заради теб. Длъжна съм да остана силна, както винаги си ме учил”, пише Шяри под една от снимките, на които позира в снежнобяла булчинска рокля.На част от кадрите младата жена е със сестрата на загиналия си годеник.„Рио Нанда Пратама, благодаря ти, че ми даде такава великодушна, милосърдна и силна сестра. С помощта на брат ти изпълнихме последната ти воля и зная, че си щастлив във вечността. Ще те обичаме завинаги”, пише тя.Интан разказва, че годеникът й летял със самолета ковчег за медицинска конференция. А сватбата им трябвало да се състои след връщането му. Когато се сбогувал с нея, Рио се пошегувал, че ако нещо го задържи, тя ще трябва да направи сама сватбените снимки  и да му ги изпрати.
 
Фотографът, помогнал сесията да стане факт, казва, че Интан и Рио са приятели от ученическите си години. В деня на фотосесията почернената булка и роднините на младоженеца се постарали да се държат все едно нищо не се е случило, но мисълта, че Пратама вече го няма, сложила тъжния си отпечатък върху всички участници в мероприятието. „Всички се стараехме да скрием сълзите си от Интан, а тя едва се удържаше да не заплаче”, разказва фотографът.

Припомняме, че трагедията с индонезийския Boeing 737 се разигра на 29 октомври сутринта. Самолетът на компания Lion Air падна в морето четвърт час след излитането си от летището в Джакарта. Всички 189 души, които се намираха на борда му, загинаха.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ