Хиляди терористи от „Ислямска държава“ и членовете на техните семейства бягат от оглавяваната от САЩ военна кампания в Източна Сирия, според нова американска и западна секретна военна информация, която опровергава декларации, че терористичната групировка е разбита. Това пише американското издание The New York Times.

Множество терористи бягат безпрепятствено на юг и запад, като някои от тях са решили да се крият в района на сирийската столица Дамаск, а други в северозападната част на страната, където да чакат заповедите от лидерите си по кодирани комуникационни канали.

Други терористи-ветерани, някои от които обучени да използват химическо оръжие, се присъединяват към клона на „Ал Кайда“ в Сирия, уточнява Фокус. 

Други плащат хиляди долари за контрабандистки палатки, с които да преминат през границата в Турция, с цел да се приберат в домашните си европейски страни.

Отрезвяващите данни на западните разузнавания идват въпреки взаимните усилия за обграждане и унищожаване – както го определя министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис – на бойците от „Ислямска държава“ в Ракка. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!