16-годишен тийнейджър от Турция е осъден на 4,5 години затвор за това, че е целунал 13-годишно момиче, съобщава Hurriyet Daily News. Съдът в провинция Анталия е обвинил момчето с инициали A.K. в сексуално насилие.  

Ученикът е прегърнал момичето и го е целунал. Самата случка е заснета на видео от негов съученик и малко по-късно разпространена сред другите деца. След като ръководството на училището узнало за случая, бил подаден сигнал в полицията, а срещу тийнейджъра моментално било заведено наказателно дело.

Момчето, заснело видеото, е обвинено в „експлоатация на деца за непристойни снимки”, а четиримата приятели на А.К., разпространили клипчето – в „разпространение на неприлични видеоматериали с участието на деца”. Малко по-късно обаче съдът снел всички обвинения от тях.

A.K. е осъден на 4,5 години затвор.

По време на процеса адвокатът на обвиняемия заявил, че тийнейджърът се е поддал на любовния порив в период на полово съзряване, но съдията не се вслушал в аргументите му. По думите на защитника, децата са приели случващото се като игра и не са очаквали всичко това да има толкова сериозни последствия.


Превод: БЛИЦ