ФБР вече има доказателства, че благотворителната фондация на Хилари Клинтън е служил като пощенска кутия за "мръсни руски пари" и косвено е съдействала за подкупи и шантаж, които са били насочени към прокарването на руски икономически интереси в атомния отрасъл на САЩ. Това пишат авторитетните издания The Hill и Newsweek като се позовават на разследване на ФБР, което администрацията на Обама умишлено е скрила. 

Ето какво пише The Hill за потуленото разследване, от което пламва поредния гръмовен скандал, защото избива от ръцете на демократите главния им коз, с който те цакаха Тръмп, обвинявайки го във връзки с Кремъл. 

"Правителствените документи потвърждават, че още преди администрацията на Обама да одобри нееднозначната сделка, която предаде на Москва контрола върху значителна част от американския уран през 2010 г, ФБР е събрало сериозни доказателства, че руски официални лица от атомния отрасъл са се занимавали с подкупи, изнудвания и пране на пари с цел развиване в САЩ на бизнеса на Владимир Путин в сферата на атомната енергетика... Следователите от ФБР са получили свидетелски показания, които са потвърдени с документи, че руски официални лица са насочили милиони долари в полза на фондацията на експрезидента Бил Клинтън, по същото време, когато държавният секретар Хилари Клинтън работеше в държавен орган, който прие решения, изгодни за Москва", посочват източниците на Hill.

Независимо от това, че повечето американски медии под натиска на соросоидни структури са на страната на Клинтън, сега вече няма начин да потулят или премълчат пламналия скандал. Както съобщава The Hill комитетът по правосъдие на сената на САЩ вече е започнал "пълноценно разследване" на обвиненията и се очаква, че председателят на комитета, републиканецът Чък Гресли, публично ще поиска аналогични действия и от генералния прокурор Джеф Сешънс.

Корупционният скандал около Хилари Клинтън е още един бонус за Тръмп, защото косвено засяга спецпрокурора Робърт Мюлер, който води разследването за връзките на президента с Москва. Сега става ясно, че именно Мюлер, когато е работел във ФБР, е потулил разследването, свързано с "руската корупция в американския атомен отрасъл". 

Превод: БЛИЦ