Говорителите на новините на BBC (Би Би Си) се облякоха всичките в черни дрехи след новината за влошаването на здравето на кралица Елизабет II, предават издания на Острова.

Новината за влошеното здраве на кралицата бе потвърдена от Бъкингамския дворец, след като лекарите съобщиха, че са я поставили под медицинско наблюдение. 

Докато новинарските канали във Великобритания постоянно обновяват информациите си за състоянието на Нейно Височество, екипът на Би Би Си се облякоха в черно. 

Междувременно каналът Би Би Си Уан (BBC One) отмени редовната си програма до 18:00 часа, а сайтът на Би Би Си премахна обичайната си червена тема и се изпълни с черни банери.  

Зрителите бързо забелязаха промяната в дрехите на говорителите и започнаха да споделят в Туитър видяното на екрана. 

"Говорителите на Би Би Си са в черно", пише един от тях. Друг пък написа: "Очевидно Би Би Си са отменили програмата си до 18:00 часа и са променили цвета си на черен". "Всички носят черно в Би Би Си", приглася им трети. 

Хю Едуардс бе първият говорител на Би Би Си, който се появи с черен костюм и вратовръзка на екрана, докато съобщаваше информация за здравето на кралицата.

По принцип Едуардс е водещ на новините в 22:00 часа. 

Всичко започна с това, че 20 минути преди да започнат новините в 13:00 часа, докато зрителите гледаха предаването "Ловци на сделки", редовната програма бе прекъсната и екранът стана черен.  

Говорителят на новините на Би Би Си Джоана Гослинг след малко се появи на екрана и обяви извънредната новина за влошеното здраве на Елизабет Втора. "Добре дошли на зрителите на Би Би Си Уан. Имаме новини от Бъкингамския дворец. Кралицата е поставена под лекарско наблюдение в Балморал", каза тя.  

"Лекарите са притеснени относно нейното здраве, сега те я наблюдават. Известно е, че тя се чувства комфортно и най-близките ѝ роднини са информирани за състоянието ѝ", съобщи още говорителката.   informed."

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук