Украинската тароложка Елена Бюн направи прогноза за украинските градове, които в близко бъдеще ще бъдат обстрелвани най-много от страна на руските военни. Специалистът каза, че в близко бъдеще ситуацията в градовете на Донецка област ще бъде изключително напрегната, но картите показват, че ще бъде оказана известна помощ на украинските военни.

И така, Бахмут, според прогнозите на Бюн, скоро ще бъде под обстрел от руските военни. Те ще бомбардират града и околностите му с ракети.

Друг град, който е в опасност, е Днепър. В същото време картите казват, че е опасно и наблизо - в Каменски, Марганец, Покровск.

„Опасността е 50 на 50. Да се надяваме, че ПВО ще работи. Продължават хитрите, но неуспешни опити за преговори с властите, които не водят до нищо. 

Ще има опит за натиск, както и опит за въздействие с „лош метод“, каза Елена Бюн, цитирана от УНИАН.

Днепър е Украйна. В Днепър стоеше, стои и ще стои под украинския флаг“, обобщи експертът.

Тарологът отбеляза също, че Киев и Киевска област са застрашени от въздушни удари. Тя обаче допълни, че украинската столица постепенно оживява.

Все повече хора ще се връщат в Киев. Ситуацията ще бъде овладяна. Що се отнася до опасността от въздуха - въпреки строгия контрол, има вероятност да долетят ракети. Неочаквано ще пристиганат“, обясни Бюн.

„Киевчани, не пренебрегвайте предупреждението за въздушен удар, защото има реална опасност“, каза експертът.

Превод и редакция: БЛИЦ