Бившият водещ по FOX News, който бе изгонен от медията заради консервативното си мислене, противоречащо на настоящата политика в САЩ в момента, много вероятно ще бъде издигнат за кандидат вицепрезидент от Доналд Тръмп. Това споделят източници, добре запознати със случващото се в офиса на бившия президент, който догодина със сигурност ще се изправи в надпревара за втори мандат.

Нещо повече – двигателят зад това Карлсън да бъде вицепрезидент е съпругата на Тръмп Мелания, която настоява, че това е най-правилният избор, а тя има сериозно влияние върху бизнесмена.

Понастоящем Такър Карлсън води свое собствено шоу в Туитър, сега позната като „Екс“ (X), което натрупа сериозна гледаемост в последните 6 месеца. Според Мелания Тръмп, Карлсън може да бъде „… много силно продължение на съпруга ми на сцената“.

Нещо повече – изглежда самият Тръмп „стопля“ за идеята. Запитан миналия месец дали смята за добре да се обедини с Карлсън, той отговори: „Харесвам (го) много. Предполагам, че бих се обединил с него.

Мисля, че бих казал, че ще го направя, защото виждам у него много обща култура, много разум. Когато някой каже „вие сте консервативни“. Не сме. Просто мислим. Искаме безопасни граници. Искаме да имаме стена, защото стените работят“.

Самият Карлсън пък наскоро заяви, че е станал поддръжник на Тръмп след акцията на ФБР в Мар-а-Лаго – имението на бившия президент. 

„Не може да се прави това. Съгласен съм за много неща с Тръмп, но дори и да не съм съгласен, пак щях да го подкрепям, защото не можеш да оставиш режима – президентът на САЩ да използва правния департамент, за да избуташ няй-големия претендент за държавен глава от състезанието. Просто не се прави така“, каза Такър Карлсън наскоро.

Според него въпросът е дали хората искат да живеят в свободна държава с функционираща съдебна система, или не искат. „Ще гласувам за Тръмп. И ако го осъдят, ще съм първият, който ще му даде дарени и ще водя протестите“, каза още бившият водещ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук