Трети ден Гърция продължава да брои жертвите и раните си след огнената стихия, която засегна източната част на Атика. Повече от 80 са жертвите досега, от които 23 деца, ранените над 187, а изчезналите над 100. Google активира услугата „Finding Persons Missing Persons“, за да помогне в търсенето на хора, които изчезнаха след пожара в Мати, пише "Труд".

Кметът на Рафина, г-н Бурнус, поиска помощ от доброволци и подчерта, че има голяма нужда от кръв за ранените, които са хоспитализирани. Бомбардирано място напомня района на Мати и Рафина, след като огнените езици изпепелиха за 15 минути 2 000 къщи. Пред картини на ужас са изправени огнеборците, които претърсва изгорелите домове и броят жертвите. Семейства прегърнали дечицата си, предали се на огъня в прегръдка. Свидетелствата на жителите са шокиращи. Всичко е изгубено в пламъците, самите те са безпомощни.

Правителството въведе план за управление при аварийни ситуации, според който всички жертви ще се прехвърлят в моргата на район Гуди, за да се идентифицират. Според решение на Министерството на вътрешните работи погребенията на жертвите ще бъдат поети от държавата. Според първите оценки повече от 2 500 домове са напълно унищожени във Вутса, Неа Макри, Мати и Рафина.

В същото време други 4000 са претърпели сериозни щети. Обявени са телефони, на които хората да регистрират щетите си.

В 12.00 ч във вътрешното министерство на Гърция започва спешно заседание, на което ще присъства и български дипломат, след което ще бъде обявено къде хората, които искат да помогнат с дарителство под всякаква форма, могат да го направят.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!