Турция регистрира 26 597 нови случая на коронавирус, а броят на смъртните случаи е 124 към вторник. По двата показателя се наблюдават нови черни рекорди за последните месеци, предаде "Ройтерс".

Ежедневните случаи са се увеличили от най-ниското ниво от малко над 4000 в началото на юли до над 20 000 за последните две седмици.

Две трети от възрастните турци са получили поне една ваксина срещу COVID-19, докато малко по-малко от половината са получили две или повече дози. Турция е поставила близо 6 милиона трети дози на здравни работници и хора над 50 години.

Страната отбеляза преди месец спад в броя на заразените и влезе в нова фаза на нормализиране на 1 юли, като премахна почти всички ограничения, свързани с вируса.

Въпреки това, опитвайки се да ограничи разпространението на Делта варианта на вируса, страната спря полети от Индия и поиска пристигащите от Обединеното кралство, Иран, Египет и Сингапур да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа преди това.

Коронавирусът, съчетан с тежките горски пожари в югозападната част на крайбрежните провинции на Турция, удари надеждите за силно съживяване на туризма това лято след тежките загуби, причинени от пандемичните ограничения миналата година.Източник: news.bg