Американски военни самолети при изключително строги мерки за сигурност кацнаха на военното летище в Елевсина, пише Български новини. Доставиха превозни средства, ценни книжа и 150 души медицински персонал. С втори самолет се приземиха агенти от американските тайни служби и военно оборудване.
Военен щурм напомни операцията при пристигане на американските тайни служби, които са вече в Атина по повод посещението на досегашния американски президент Барак Обама. По-конкретно, при изключителна тайна снощи кацна на военното летище на Елевсина, самолет на американската армия с превозни средства за сигурност и около 150 лица, медицинският персонал, който ще бъде нащрек през цялото време. Малко по-рано пристигна друг самолет с 300 души от американските тайни служби, военно оборудване и хеликоптер, използването на който все още не е изяснено.

Както е известно, президентът на САЩ не се движи с чуждестранни превозни средства, а само с американски. Затворен е и Центърът за култура на фондацията „Ставрос Ниархос” в Атина, където се очаква най-вероятно Барак Обама да изнесе реч, след като бе анулирана речта му в подножието на Акропола, поради мерки за сигурност. Фондация Ставрос Ниархос информира посетителите, че от понеделник 14 до четвъртък, 17 ноември, няма да бъде възможно да посещават центъра, където има изложба, посветена на Янис Моралис и Христо Капралос. Промяна на мястото на речта на Обама бе поискана от американските агенти на ЦРУ, които се намират в Атина и обработват заедно с гръцките си колеги  оперативния план за сигурността на досегашния президент на САЩ по време на посещението му в гръцката столица. Те прецениха, че хълм Пникс в подножието на Акропола не отговаря на условията за безопасност и предложиха да се намери друга, по-„контролирана“ точка.