Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува икономическата политика на президента Джо Байдън, като заяви, че администрацията на Байдън "ще убие икономиката с инфлация".

По време на митинг в Сарасота, Флорида, Тръмп отбеляза, че настоящата администрация "си играе" с "много опасни неща" в опита си да отговори на кризата, предизвикана от пандемията COVID-19, която републиканецът нарече "китайската чума".

"Байдън настоява за най-голямото увеличение на данъците в историята", отбеляза Тръмп. "Как това може да е добре?", попита бившият президент.

Доналд Тръмп обвини американския президент Джо Байдън, че е "мек към Китай", добавяйки, че демократът не е склонен да поиска "справедлива" компенсация за избухването на пандемията от COVID-19.

Тръмп се обърна към маса привърженици по време на митинг в Сарасота, Флорида, подчертавайки, че Пекин, заедно с Русия, Европейския съюз и Иран, се възползват от Байдън, увреждайки "американската икономика".

В своите изказвания Тръмп също похвали китайския президент Си Дзинпин и добави, че азиатската държава "е спазила търговската сделка", сключена с предишната администрация.

Бившият президент поиска и нов лидер за Републиканската партия, за да я изведе до победа.