„Те мразят нашата страна. Наместо икономически национализъм, ни предлагат крайноляв марксистки глобализъм“, заяви бившият американски президент Доналд Тръмп в една от най-яростните си речи напоследък.

В събота той се появи в гр. Анахайм, окръг Ориндж, Калифорния, който минава за най-либерален от всички американски щати. Почти всяка нова политика, която след това бива налагана на останалия свят, първо се изпробва именно там. Така беше и със задължителните ваксинации по време на коронавирусната епидемия, така е и с квотите за електрически автомобили сега, пише "Флагман".

Тръмп каза, че електрическите автомобили ще доведат до екологична катастрофа в света, заради неразградимите отровни вещества, съдържащи се в техните батерии.

Въпреки че Тръмп няма реални шансове да спечели в самия щат, Калифорния традиционно изпраща най-много делегати на първичните избори на републиканците, което би му помогнало да победи на тях. Засега бившият президент води в социологическите допитвания с огромна разлика пред всички останали претенденти за президентска номинация на Републиканската партия.

Въпреки че срещу Тръмп има 17 повдигнати обвинения за действията му като президент и още няколко в качеството му на бизнесмен, дори и да бъде осъден, това няма да му попречи да се яви на избори и да ги спечели. Американската конституция позволява даже на излежаващи присъди по тежки обвинения да се кандидатират за държавен глава. 

Ако такъв човек спечели изборите, може след това сам да се помилва, за да може да излезе от затвора и да отиде в Белия дом, където да управлява.

„Заедно ще спрем упадъка на Америка и ще сложим край на оскверняването на вашия някога велик щат Калифорния“, каза Тръмп пред присъстващите. „Това вече не е страхотната държава, която имахме някога. Това е сметище. Всички ние сме принудени да живеем в сметище“, заяви Тръмп.

Масовите западни медии нарекоха днешната му реч „най-наглата досега“, заради подигравките в нея със сегашния президент Джо Байдън и конгресмена Нанси Пелоси, и заканите му незабавно и без съд да се убиват всички крадци. Тръмп обвини Пелоси, че агитира срещу строежа на стена по границата на САЩ с Мексико, която да предпазва от нелегалните мигранти, докато в същото време тя е изградила огромен зид около собствения си дом. На крадците пък обеща, ако влязат да грабят в магазин, трябва да са готови веднага да бъдат застреляни, когато излизат от него.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук