Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако опозиционният лидер и ръководител на Лейбъристката партия Джереми Корбин спечели изборите във Великобритания и стане премиер, това би било „много лошо“ за страната, предава Reuters.

„Корбин би бил толкова лош за вашата страна. (…) Той би ви завел на толкова лоши места“, заяви президентът в интервю пред LBC Radio, проведено от лидера на „Партия Брекзит“ Найджъл Фараж.

Великобритания ще проведе предсрочни избори на 12 декември, което според настоящия министър-председател Борис Джонсън е шанс за страната да излезе от задънената улица по отношение на Брекзит.

Неговото изпълнение се бави вече три години, след като референдума във Великобритания показа желанието на нейните граждани да напуснат Европейския съюз, уточнява Фокус.

Тръмп от друга страна похвали Джонсън за това, че се опитва усилено да осъществи Брекзит.

„Той е готов да направи това, което никой друг не би направил“, заяви Тръмп.

„Той е фантастичен човек и смятам, че е точният (премиер) за тези времена. И знам, че ти (Фараж) и той можете да направите нещо прекрасно“, добави президентът.

Според него САЩ може и да не успеят да постигнат търговска сделка с Лондон след Брекзит: „Ние искаме да търгуваме с Великбритания и те искат да търгуват с нас“.

„И ако трябва да съм честен с теб, тази сделка, според определени аспекти в нея, (…) не е възможна. Не можем да направим търговска сделка с Великобритания“, заяви президентът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!