Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е заявил, че клеветническата кампания, продължила през по-голямата част от президентството му, е попречила за установяването на сътрудничество с Русия и евентуалното постигане на "много добри" резултати за двете страни.

В интервю за телевизия Фокс той отхвърля обвиненията на американските си политически опоненти за сговор с Русия, за който се твърди, че се е състоял по време на предизборната кампания през 2016 г.

"Но опровержението на всичко това отне две години и половина и поради това беше много трудно да взаимодействаме с някои страни, особено с Русия. Можехме да направим някои страхотни неща с Русия, много добри за нашата страна, добри също и за Русия", казал е Тръмп. - Но не можех да ги направя, защото всички щяха да кажат "О, той обича Русия". Тези хора са болни", добавил е той.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е разкрил още в интервюто, че когато е планирал изтеглянето си от Афганистан, е възнамерявал да запази основната военновъздушна база в Баграм под контрола на САЩ заради близостта ѝ до китайските ядрени съоръжения.

В интервю за Fox той отново критикува начина, по който неговият наследник Джо Байдън е приключил най-дългата военна кампания в американската история, и е уверил, че е можел да се справи по-добре от него.

"Щях да запазя Баграм заради Китай, а не заради Афганистан, защото е на един час полет от проблемните им ядрени обекти... Знаете ли кой е в Баграм сега? Китай. Те се опитват да се сдобият с нея", казал е Тръмп.

Превод и редакция: БЛИЦ