Народният депутат на Върховната Рада Андрей Деркач разкри поредната порция аудиокомпрометиращи материали за бившия президент на Украйна Петро Порошенко, пишат световни медии. 

На записите, които той представи на обществеността, се чуват гласовете на петия президент на страната и бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън. В разговора се говори за Доналд Тръмп.

„Казах му Тръмп] за много неща, които президентът Обама и настоящата администрация правят. Но честно казано очаквах по-хладен разговор. Но той беше доста искрен и топъл", казва Порошенко в записа.

Байдън реагира доста остро на това и започна да се подиграва на Тръмп.

"Добре, вижте, този човек, казано на английски, е куче, което тича след колата на пътя. Лошото куче ще тича след колата по пътя. Този израз е на английски. Той тръгва след колата и не знае какво да прави, дори не знае от какво е направена тази кола или какво има в нея”, каза Байдън.

В разговор Байдън хвали Порошенко и го нарича първия, който създаде държава, свободна от корупция. Според него „след около 30 години децата ще пеят песни за Порошенко“. Байдън каза, че "се е отдал на независимостта на новата държава и непокварената нация".

Според Деркач разговорът между Байдън и Порошенко се е състоял на 16 ноември 2016 г. Това е точно след като Тръмп е избран за президент на САЩ.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп покани Байдън да направят общ тест за наркотици.

Превод: БЛИЦ