Един от учениците в училището в руския град Астрахан, в което учителка бе обвинена в секс връзка с ученици, разказа, че жената вече е уволнена. 

"Тя е отличен педагог, не знаем какво се е случило с нея", разказа ученикът. 

Той отбеляза, че жената може да бъде разпозната на видеото, само ако човек много силно се загледа, но из учреждението ходят слухове, че на кадрите, които са видени вече от почти цялото училище, е именно тя. 

Ученикът, който е главният герой в клипа, източникът не може да разпознае, но казва, че въпросното момче учи в по-горните класове.  
 

На въпросните кадри е запечатан момент на близост между жена и младеж, но лицата им не се виждат. Именно това видео бе разпространено в училищните чатове в Астрахан и провокира страшен секс скандал, макар и да не става ясно къде точно и кога е заснето то и кои точно са героите в него.  

Местната прокуратура е започнала проверка във връзка със случая. 

Съученици на ученика, който се оказа замесен в секс скандала с учителката, обаче са изнудвали преподавателката с "интимното видео" в замяна на "петици по биология "(в Русия максималният бал е 5). 

По данни на изданието, училището "редица месеци" е знаело за отношенията на възрастната жена и деветокласника. 

Двамата обаче в един прекрасен ден били заснети от съученици на младия любовник, които решили да изнудват учителката за оценки с видеото. Педагожката обаче не се подала на шантажа. Тогава злосторниците разпространили видеото с ласките.  

Така то дори стигнало до родната майка на младия любовник.