Рибар се натъкна на доста необичайна находка край бреговете на Австралия. Младият мъж е успял да хване огромна глава на акула. Снимка на находката се появи във фейсбук групата Trapman Bermagui.

В четвъртък Джейсън излязъл на лов за акули край бреговете на  Бермагуй. Във водата той забелязал останките на някакво същество. „Това е всичко, което е останало от тази акула мако. За съжаление, нямаше как да видим кой е отхапал главата й, но вероятно става въпрос за нещо огромно. Само главата й тежи около 100 килограма”, разказва авторът на снимката.Интернет потребителите веднага започнаха да споделят версиите си, довели до смъртта на хищника. „По всяка вероятност са я нападнали едновременно две акули”, предполагат едни. „100% е била огромна тигрова акула”, пише друг. „Струва ми се, че го е атакувала косатка”, пише трети.

Акулата мако може да достигне до 3,8 метра на дължина и тежи близо половин той. Тя се смята за най-бързата от всички акули и е способна да развие скорост до 74 километра в час.

Превод: БЛИЦ